Några kända sevärdheter i Berlin

Det här är en kyrka som blev förstörd under andra världskriget som fortfarande står kvar som ett minne. Innan den 23.e December 1943 när den bombades så var tornet 113 mm hög och var på den tiden Berlins högsta byggnad. Inuti kyrkan så finns det fina mosaikkonstverk i taket och man kan även se hur kyrkan såg ut innan den bombades. Eftersom det inte kostar något så är det värt ett besök.
Är en av Tysklands mest kända byggnader. Det stora monumentet har länge varit en symbol för Berlin. Den är 26 meter hög och 65 meter bred och stilen är tagen från Propyleerna som är porten till Akropolis (Aten i Grekland). Den började byggas 1788 och var färdig 1791 och efter att berlinmuren rev så har den varit som en symbol för fred. Även det här är helt gratis att gå och kolla på och det är väldigt helt klart värt att gå och kolla på!
Är Berlins högsta byggnad som man kan åka upp i och få en härlig utsikt över hela Berlin. Det är 368 meter högt och jag var själv där i somras. Det är en väldigt populär byggnad att besöka och det kostar 10 Euro och det kan i värsta fall vara flera timmars lång kö. Det finns även en restaurang däruppe, men som brukar vara full så om man vill äta där är det bra att förboka. Visst var det en riktigt fin utsikt, men jag vet inte om jag tyckte det är värt
priset.
År 2005 invigdes det och det består av 2711 betong pelare av olika storlekar som är utspridda på ca. 19.000 kvadratmeter. Det skapades för att minnas de 6 miljoner offer som led under andra världskriget. Det här var ett av mina favortiställen i Berlin, det var skitfränt. Det blir som en stor labyrint nästan och man blev nätan lite yr av att kolla på det. Även det här kostar ingenting och man kan gå och kolla på det när som helst.
Som alla redan vet så är Berlinmuren ett måste när man åker till Berlin och det är en viktig och stor del av Berlins historia. Idag finns det bara rester kvar av muren som minne som man kan hitta lite här och där när man åker igenom Berlin. Muren började byggas 1961 och den revs 1989 den delade alltså Berlin i 28 år. Idag, på det som är kvar så är den smyckad med fina målningar och klotter och är faktiskt riktigt frän att kolla på. Självklart är det helt gratis att gå och kolla på den här också!
/ Lisa

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0