SNART!!

Nu är det endast en ynka liten vecka kvar tils vi drar ut på vårat äventyr!! Jag längtar som bara den och i dag har jag även lånat böcker om Berlin, så nu ska läsas i mängder för att planer den perfekta resan.

Dessa böcker kan jag verkligen rekomendera som finns för flera olika destinationer runt om i världen. Vad man än behöver veta står det garanterat i boken!


/ Emma

Några kända sevärdheter i Berlin

Det här är en kyrka som blev förstörd under andra världskriget som fortfarande står kvar som ett minne. Innan den 23.e December 1943 när den bombades så var tornet 113 mm hög och var på den tiden Berlins högsta byggnad. Inuti kyrkan så finns det fina mosaikkonstverk i taket och man kan även se hur kyrkan såg ut innan den bombades. Eftersom det inte kostar något så är det värt ett besök.
Är en av Tysklands mest kända byggnader. Det stora monumentet har länge varit en symbol för Berlin. Den är 26 meter hög och 65 meter bred och stilen är tagen från Propyleerna som är porten till Akropolis (Aten i Grekland). Den började byggas 1788 och var färdig 1791 och efter att berlinmuren rev så har den varit som en symbol för fred. Även det här är helt gratis att gå och kolla på och det är väldigt helt klart värt att gå och kolla på!
Är Berlins högsta byggnad som man kan åka upp i och få en härlig utsikt över hela Berlin. Det är 368 meter högt och jag var själv där i somras. Det är en väldigt populär byggnad att besöka och det kostar 10 Euro och det kan i värsta fall vara flera timmars lång kö. Det finns även en restaurang däruppe, men som brukar vara full så om man vill äta där är det bra att förboka. Visst var det en riktigt fin utsikt, men jag vet inte om jag tyckte det är värt
priset.
År 2005 invigdes det och det består av 2711 betong pelare av olika storlekar som är utspridda på ca. 19.000 kvadratmeter. Det skapades för att minnas de 6 miljoner offer som led under andra världskriget. Det här var ett av mina favortiställen i Berlin, det var skitfränt. Det blir som en stor labyrint nästan och man blev nätan lite yr av att kolla på det. Även det här kostar ingenting och man kan gå och kolla på det när som helst.
Som alla redan vet så är Berlinmuren ett måste när man åker till Berlin och det är en viktig och stor del av Berlins historia. Idag finns det bara rester kvar av muren som minne som man kan hitta lite här och där när man åker igenom Berlin. Muren började byggas 1961 och den revs 1989 den delade alltså Berlin i 28 år. Idag, på det som är kvar så är den smyckad med fina målningar och klotter och är faktiskt riktigt frän att kolla på. Självklart är det helt gratis att gå och kolla på den här också!
/ Lisa

Stockholm över helgen!!

I helgen befann jag mig i Stockholm för en rolig helg tillsammans med vänner. Stockholm är en stad man inte tröttnar på hur många gånger man än besöker staden. Man lyckas ändå någon gång under trippen virra bort sig, det finns massor av varierade upplevelser att upptäcka och det oändliga shoppingutbudet är utbytt. Upplevelsen är total för besökaren som kommer från en mindre stad, dofter, folkvimmel, upplevelser, reklam och mycket, mycket mer...

Vår helg bestod av party på The Bridge och Viperroom, god mat, shopping i gamla stan och city och såklart trevligt sällskap och vi hade även tur med vädret även om det var aningen kyligt. Vi bodde på Mornington Hotel Stockholm i två nätter och åkte regionalt tåg med SJ. Boende och tåg kostade 1200 kr/person för hela helgen, då ingick frukost på hotellet och på tåget hade vi ingen platsgaranti men det var inga problem. Jag är super nöjd med Helgen och skulle gärna göra om det, men tänk på att en del pengar går åt till taxi, mat, shopping och inträden till events!


Jossan och jag på väg till Sthlm på tåget


Östermalms saluhall


Känt varuhus...


Frida och Madde med varsin ros som delades ut på stan för att göra reklam för tvprogrammet Bacelorette


Drottninggatan


Frida och Madde på tåget hem till kära Norrköping igen!


Även om Stockholm är full av liv så uppskattar jag ändå lilla Norpan efter denna helg!!!


Nedräkning!

Nu är det mindre än två veckor kvar!! Nästan dags att börja packa väskorna...

Vi flyger med Ryan Air från Skavsta Flygplats och landar i Schönefeld som ligger ungefär 2 mil utanför Berlin, vi kommer bo på Easy Hotels i stadsdelen Mitte. Jag hoppas på en härlig och rolig resa!

Priset för 4 nätter och tur och retur med flyg kostade 2200 kr/person! Vi åker den 6 april och kommer hem den 10 april!!!!!


BERLIN HERE WE COME!!

Först tänkte vi åka till Amsterdam och sedan Milano, men efter allt tvivel så blev det till slut Berlin. Det är inte lätt att hitta billiga resor ska jag säga och vi tänkte senare visa hur vi gjorde för att hitta det bästa priset. Resan är bokas och jag känner mig nöjd med att vi valde Berlin, jag tror att vi kommer kunna hitta på massa roligheter där! Jag var själv där i somras så jag vet att vi kommer ha det kanon!
Här är en bild från i somras på mig och min moster som står framför Brandenburger Tor i Berlin.

Tvivlar!

Vi har varit inställda på att åka till Amsterdam men nu när vi börjar kolla på priser så ser vi att det inte är så billigt! Det kommer kosta mer än 3000:- och då kommer flygresan ta 9h istället för 1,5h som det annars gör. Så jag börjar tvivla på Amsterdam, meningen är att vi ska tipsa om hur man reser billigt som student och det kommer Amsterdam inte att bli. Vi har också alltid sagt att flyg och hotell absolut inte får kosta mer än 3000:-.
Så idag kollade jag runt på resor till andra städer i Europa och jag hittade riktigt bra priser till Berlin, Milano och London så nu ska jag snacka ihop mig med Emma och se vad hon tycker om saken. / Lisa

Detta vill jag göra i Amsterdam…

Nu är det inte långt kvar tills resan sker och här kommer sevärdheter jag vill uppleva och se när vi anländer till Amsterdam!

 

Jag vill besöka:

 

Rijksmuseum – välkänt konstmuseum, ett av landets största.

 

Madame Tussauds – ett känt museum som finns bland annat i London.  Här kan man möta kända personer i naturlig storklek och skrämmande lika i verkligheten.

 

Rembrandtplein – här är en turistmagnet och man finner många restauranger, hotell och barer och framåt natten dyker även en och annan nattklubb upp.

 

Oude Kerk – antik kyrka med gotisk-renässans stil, kyrkan ligger mitt i Red Light District som bevarar ett lugn i det annars hektiska tempot i området som förövrigt är känt för party, drinkar, sex och ett oändligt folkvimmel.

 

Holland Experience – här Kan man elektroniskt ta en rundtur i Holland och uppleva landskapet med alla dess floder, ängar, fält och städer, kultur med mera...

 

Jag vill även:

 

 Åka en båttur på kanalen – Amsterdam är känt för sina långa kanaler och är nästan jämförbart med Venedig.

 

Shoppa på Waterlooplien – det är en stor loppmarknad som är öppen dagligen. Här säljs allting, både nytt och gammalt, man kan till exempel hitta porslin, elektronik, kläder, hattar med mera…

 

Besöka en Coffee shop – i Amsterdam finns mängder av Coffee shops, det är där så kallade ”soft drugs” både säljs och röks. Jag har absolut inte tänkt förtära något av den typen, men eftersom det tillhör en del av deras kultur kan det vara kul att vara där när vi ändå är i Amsterdam. Dessutom finns endel regler som gäller exempelvis måste man vara 18 år, ej vara agressiv, på vissa ställen får man inte ha mobilen på och inte bära huvudbonad och inga "hard drugs".

 

Tråkigt nog ska vi inte vara där i en evighet, dock tror jag att det kan behövas om man vill upptäcka och uppleva allt som staden erbjuder som till exempel: den Botaniska Trädgården, Diamantkvarteren, Anne Franks hus, Van Gogh museum, Artis Zoo och mycket, mycket mer!!



/Emma 

 


Västerås

I helgen befann jag mig i Västerås där min kära syster bor, vi hann med en myskväll, party, shopping och god mat. Dock kändes det som att helgen gick i rasande fart...




På väg upp, med bil tar det ungefär två timmar från Norrköping och bränslet gick på cirka 300 kr


Utsikt över delar av Västerås och Mälaren, vi står uppe i ett hus med 25  våningar som kallas Skrapan


Skrapan nedanför


Shopping på stan!


Helgen kan summeras som väldigt lyckad med fint väder och trevligt sällskap!

Snabbfakta om Västerås:

Shopping:
Butikerna i city ligger i varuhus som exempel Igor och Punkt men längs med gatorna finns fler butiker med egna ingångar. Det finns även större shopping områden som kan jämföras med Hageby centrum och Ingelsta Shopping i Norrköping.
Nattliv: Det hetaste innestället är Pluto, annars finns baren/klubbar som Blue moon bar och Å.
Restaurang: I city finns flera olika alternativ såsom shusi, Spicy hot, McDonald´s, Jensens Böfhus med flera, en Subways är även på gång att öppna.
Sevärdheter: Gamla stan är mysig, Skrapan med sin utsikt (kan även hållas som en riktlinje mot centrum).
Övrigt: Staden är väldigt student vänlig med en väldigt populär högskola, trafikkorsningarna är en aning olika de i Norrköping, men antar att det är en vanesak!

/Emma

Åredåre

På sportlovet var jag som sagt i Åre och åkte skidor för fulla muggar! Nu tänkte jag visa lite bilder och berätta lite mer om vad vi gjorde!
Pappa och jag åkte i en egen bil men i Åre va vi hela "åregänget" !
Här har vi en del av the gang! ;)
Vi åt kanongod mat varje dag, och det blir extragott när man har varit ute i backen hela dagen!
Det känns lite som man är utomlands när man är i Åre tycker jag. Hemma så ser man inget folk ute i stan efter klockan 8 typ, men i Åre är det fest varje kväll för den som orkar. Det rör sig med folk i byn hela tiden. Det är det jag älskar med Åre tror jag, att det är lite utomlandskänsla, inte så svenskt och stelt! Priserna är dock väldigt höga, och där kommer fördelen med att åka ett gäng och att åka med pappa <3 haha. Studenter och Åre kanske inte är helt överens om priserna om man säger så! ;)
Jag har åkt skidor sedan jag va tre år och jag har alltid bara åkt slalom. Men i år började jag tycka det är kul att hoppa så nästa gång jag åker skidor ska jag hänga mycket med i parken och försöka lära mig det där! På bilden ser ni duktiga Lukas som inte verkar ha någon rädsla i sig...
Det var en kanonvecka i Åre och det här va tredje gången som vi åkte dit på sportlovet med samma gäng. Vi får se om det blir Åre nästa år eller om det blir något annat ställe...
Jag hoppas att jag ska kunna åka skidor en gång till i år innan snön försvinner. Jag och Anna funderar på att dra till Trysil och glida lite, men vi får se vad som händer och fötter helt enkelt! ;)

RSS 2.0